Lenselinq logo geen pay-off

Onze kwaliteitsnormen zijn de basis voor onze wijnimport

De wijnboeren
De wijnboeren

We werken samen met wijnboeren die eerlijke landbouw bedrijven, wijnen maken vanuit de eigenheid van de druif en geen concessies doen omwille van de commercie. Wij verkopen niet alleen de flessen wijn, maar laten je ook kennismaken met de wijnboer, zijn filosofie en eigenheid. Zo weet jij precies waar je wijn vandaan komt en hoe het gemaakt is.

dichtbij
Dichtbij

We halen al onze wijnen zo dicht mogelijk uit de buurt. Ten eerste omdat er voldoende kwaliteit in Europa voorhanden is, en ten tweede om de transportkilometers beperkt te houden. Gelukkig werken onze wijnboeren makkelijk samen en worden er zoveel mogelijk transporten gedeeld.

Prijs kwaliteit
Prijs/kwaliteit

Een goede prijs/kwaliteitverhouding is een heel belangrijke pijler, een wijn voor minder dan 10 euro kan redelijkerwijs niet. Anderzijds is een wijn van ver boven de 50 euro vaak niet significant beter.

Een eerlijke prijs voor iedereen
Een eerlijke prijs voor iedereen

We vinden het belangrijk dat iedereen in deze korte keten kan geniet van een eerlijke prijs.

onze wijnreizen

Wie de verhalen zelf wil beleven, kan mee op wijnreis. Langs bij boeren die wijn maken zoals het bedoeld is. Je ziet met eigen ogen waar de druiven groeien en met hoeveel liefde de wijnen worden gemaakt. Waar je ze proeft aan de keukentafel van de wijnboer en waar mama een prachtige maaltijd kookt. Onvergetelijke reizen in Europa die je liefde voor wijn alleen maar zullen versterken. Of dichter bij huis in onze aperitiefbar, waar we regelmatig ‘Ontmoet de wijnmaker’ organiseren. De wijnmaker zelf komt op bezoek en je kunt deelnemen aan een masterclass of genieten van een fijne wijnmakerslunch. Chris bereidt gerechten uit de specifieke regio van de wijnmaker en de wijnmaker vertelt uitgebreid over de wijn in je glas en zijn/haar werkwijze.

onze wijnhuizen

We kennen iedere wijnboer persoonlijk en werken direct met hen samen, wat regelmatig heel bijzondere situaties oplevert. De kleinschaligheid van onze wijnboeren betekent dat wanneer een wijn op is, deze niet meer verkrijgbaar is. Dan is het wachten op een nieuwe jaargang. Ook kan het zijn dat een wijnmaker besluit een jaar over te slaan, omdat de oogst van onvoldoende kwaliteit was, en begint de zoektocht naar een ander mooie wijn. Aan LenselinQ de taak om je kennis te laten maken met een goed alternatief dat past bij jouw unieke smaakvoorkeur.

Italië

Wijnboer

Streek: Roero, Piemonte

Wijnhuis: Nino Costa

Samenwerking: 2011

Cantarutti Alfieri

Streek: Colli Orientali, Friuli

Wijnhuis: Cantarutti Alfieri

Samenwerking: 2022

Kurken

Streek: Montepulciano, Toscane

Wijnhuis: Il Molinacchio

Samenwerking: 2022

Kurken

Streek: Valpolicella

Wijnhuis: Roccolo Callisto

Samenwerking: 

Frankrijk

Kurken

Streek: Ardeche

Wijnhuis: Domaine Arsac

Samenwerking: 2015

Spanje

Hodgkinson

Streek: Priorat

Wijnhuis: Hodgkinson

Samenwerking: 2016

Mortitx

Streek: Tierra de Mallorca

Wijnhuis: Mortitx

Samenwerking: 2023

Oostenrijk

Josef Schmid

Streek: Krems

Wijnhuis: Josef Schmid

Samenwerking: 2016

contact & reserveren

Wil je een feest, een borrel of een privédiner organiseren? Het kan allemaal bij LenselinQ. In een huiselijke sfeer met heerlijke wijnen en mooie hapjes verzorgen wij evenementen op maat van 12 tot 50 personen. LenselinQ is gevestigd aan Haagseveer 32-34 in Rotterdam-Centrum.

Reserveren kan via info@lenselinQ.nl
of telefonisch op 06 11 17 59 49

kleur
Lenselinq logo geen pay-off
Wijnboer

Streek: Roero, Piemonte

Wijnhuis: Nino Costa

Samenwerking: 2011

Over deze wijnmaker uit de Piemonte, Italië

Alessandro voert sinds 2015 de scepter op dit wijnhuis. Waar papa Stefanino (Nino voor intimi), zich beperkte tot recht toe recht aan wijnen, gooit enig zoon Alessandro het compleet over een andere boeg. Hij wilde dat zijn wijnen de taal van de regio spreken. Karaktervol, energierijk en vol emotie. Wanneer je dit leest en zijn wijnen proeft, drink je niet alleen de wijn maar ook “Alessandro”. Zijn wijnen zijn echt een spiegelbeeld van zijn persoonlijkheid. Martijn is kind aan huis bij de familie Costa.

Lenselinq logo geen pay-off
Cantarutti Alfieri

Streek: Colli Orientali, Friuli

Wijnhuis: Tiandi Adis

Samenwerking: 2022

Over deze wijnmaker uit Colli Orientali, Friuli, Italië

Antonella Cantarutti is voor Martijn zijn godmother of wine. Sinds 2012 levert Antonella haar wijnen aan LenselinQ. Zij heeft vanaf het begin het vertrouwen uitgesproken in LenselinQ. Zoals in elk bedrijf waren er in het begin en ook met COVID periodes waar het vertrouwen op de proef wordt gesteld, maar Antonella ontfermde zich altijd over LenselinQ. Haar wijnen worden op dit moment gemaakt door zoon Rodolfo. Imposant persoon die veel weg heeft van Hagrid, uit Harry Potter. Druivenrassen als Ribolla Gialla, Friulano en Pocchettino zijn pijlers van dit consistente wijnhuis. Een leuk weetje is dat Antonella sinds we haar kennen telkens weer een ander kapsel heeft.

Lenselinq logo geen pay-off
Kurken

Streek: Montepulciano, Toscane

Wijnhuis: Il Molinacchio

Samenwerking: 2022

Over deze wijnmaker uit Montepulciano, Toscane, Italië

Een jonge samenwerking maar wel eentje die aanvoelt als jaren oud omdat het zo goed klopt. Gelegen in het bruisende stadje Montepulciano, in het zuiden van Toscane. Ik heb Alessandro bij toeval ontmoet en het was gelijk aan. Wat een energieke en bevlogen man is hij! Reeds is hij begonnen aan zijn nieuwe leven als wijnmaker. In zijn vorige leven verkocht hij Renault Twingo’s bij de vleet wat hem de bijnaam de Twingo-man opleverde. Zijn Il Molinacchio ligt net buiten het stadje, midden in het bos. Biodynamische landbouw is zijn religie en produceert een kleine opbrengst van maximaal 17.000 flessen per jaar. Alessandro rijdt overigens niet in een Twingo, maar in een bijzondere Lancia Beta coupé.

Lenselinq logo geen pay-off
Kurken

Streek: Valpolicella

Wijnhuis: Roccolo Callisto

Samenwerking: 

Over deze wijnmaker uit Valpolicella, Italië

Ongeveer 5 km ten Noord-Westen van Verona, vind je het paradijselijke Parone. Idyllisch, rustig en Italië zoals je het alleen nog kent van de plaatjes. In dit mooie dorpje in de Valpolicella regio huisvest Roccolo Callisto. Met wijngaarden die op de biodynamische manier bewerkt worden, en zelfs op de winery wordt er op deze manier gewerkt. Uitzonderlijk en eigenzinnig tegelijk. Er zijn maar 4 wijngaarden in deze wijnregio die op deze manier werken. Elia (31 jaar) is een jonge wijnkunstenaar die met deze manier van werken, wijnen maakt van zeer hoog niveau. Elia maakt Valpolicella en haar varianten van superbe kwaliteit. Of je zijn Valpolicella of zijn magnus opus de Amarone proeft, ze zijn allebei van wereldniveau. De wijnen van Roccolo Callisto zijn elegant, vrouwelijk en intens. Ontdek de magnifieke stijl van Elia’s wijnen in onze winkel of wijnlokaal.

Lenselinq logo geen pay-off
Kurken

Streek: Ardeche

Wijnhuis: Domaine Arsac

Samenwerking: 2015

Over deze wijnmaker uit Ardeche, Frankrijk

Bij de Ardeche denken wij aan zwemparadijzen, pont du Gard en campings bezaaid met Nederlanders. Niet op vakantie maar op werkbezoek op een beurs in Londen stuitte ik op het wijnbedrijf van de familie Arsac. Het was hun eerste keer dat zij hun wijnen etaleerden aan het grote (internationale) publiek. Na de eerste slok was ik gelijk om. De wijnen van Arsac blinken uit in zuiverheid en eigenheid. De wijngaarden van Sebastien en familie worden biodynamisch geboerd. Sebastien Arsac is een ambachtsman pur sang. Met zijn wijnen heeft Sebastien de Ardeche op de kaart gezet. Een leuk weetje is dat naast wijnmaker Sebastien een begenadigd rugby speler is.

Lenselinq logo geen pay-off
Hodgkinson

Streek: Priorat

Wijnhuis: Hodgkinson

Samenwerking: 2016

Over deze wijnmaker uit Priorat, Spanje

Caspar, Luca en Davide: de drie musketiers van Priorat. Broers met alle drie een andere achtergrond. In dit onherbergzaam stukje Spanje vlak achter Tarragona ligt hun Mas del Habanero. De wijngeschiedenis van deze Mas gaat terug tot 1977 waar Papa (Peter) Hodgkinson de bakermat legde voor hun succes. Peter was hier neergestreken in de midden jaren 70. Hij was een echte hippie, het zwarte schaap, verbannen door zijn Engelse familie en met een zak vol ponden neergestreken in dit deel van Spanje. Hier zaaide hij de eerste stekkies van de Garnacha, wat tot 2010 alleen voor privé gebruik was. Tegenwoordig is Hodgkinson exemplarisch voor wat de streek te bieden heeft. Rijping op amforen en staal en houten vaten geeft de wijn het extra wat het verdient. Caspar is naast wijnmaker ook een begenadigd muzikant. Hij speelt in diverse bands, waarin Jazz de boventoon voert.

Lenselinq logo geen pay-off
Mortitx

Streek: Tierra de Mallorca

Wijnhuis: Mortitx

Samenwerking: 2023

Over deze wijnmaker uit Tierra de Mallorca, Spanje

Een nieuw wijnhuis uit Mallorca, niet de plek op aarde die je snel associeert met bijzondere wijnen. Ik ontmoette de wijnmaker bij toeval, en na wat woorden in mijn beste Spaans te hebben gewisseld, werd ik uitgenodigd om zijn wijnen te proeven. Na een twijfelende Si volgde ik hem naar zijn klein standje op de beurs. En hier sloeg de twijfel om. Het enthousiasme van Mateu in combinatie met de puike wijnen bracht mij van mijn stuk. Hier werden alle vooroordelen teniet gedaan en moest ik mezelf inhouden om geen Eureka sprongetje te maken. Verbluffende witte wijnen, strakke rosé en mooi gelaagde rode wijnen. Stuk voor stuk eigen en prachtig in structuur en smaak. Druivenrassen als Giro Ros, Calet en Malvasia. Benieuwd naar dit bijzondere wijnhuis, verhalen in juni reist Martijn naar Mallorca en jij kunt mee!!

Lenselinq logo geen pay-off
Josef Schmid

Streek: Krems

Wijnhuis: Josef Schmid

Samenwerking: 2016

Over deze wijnmaker uit krems, Oostenrijk

Josef, (Peppi voor intimi) is een interessant persoon. Kraakheldere wijnen waar veelal de Grüner Veltliner aan de grondslag ligt. Maar ook Riesling en Zweigelt zijn in zijn portefeuille te vinden. Peppi is de 4e generatie en Josef Jr, staat nu ook op de deur te bonken. Junior is een Riesling adept. Door zijn stages bij verschillende wijnboeren in Duitsland is dit er ingeslopen, gelukkig met mooi resultaat. Josef is nu voor het 15e jaar op rij burgemeester van Stratzing, het dorp waar hij zijn wijngaarden heeft.