Toros Franco is op het moment een van de meest gewaardeerde wijnmakers in Collio, in het hart van de wijnregio Friuli.
Franco is een moderne wijnman die met zijn bekwaamheid het domein omvormde tot het invloedrijke statussymbool dat het nu is.

Vraag waar is Franco? En je word verteld: in de wijngaard tussen de druiven. Franco heeft de liefde en passie geerfd van zijn vader Mario, die samen met zijn broer Eduardo het vak leerde aan Franco, maar het was de grootvader van Franco ook genoemd Eduardo die aan het begin van de 20ste eeuw besloot druiven aan te planten omdat hij overtuigd was van de potentie van de regio. Het duurde niet lang voor zijn wijnen ontdekt werden door kenners uit Friuli, Veneto en Oostenrijk. De volgende generatie wijnmakers zijn ook al in de familie, Franco heeft met zijn vrouw Rosanna drie dochters: Eva, Cristina en Erika.

Alle wijnen van Toros worden gemaakt op basis van één druivenras (uitsluitend mono cepages). De druivenrassen die gebruikt worden zijn: friulano, ribolla gialla, pinot bianco, pinot grigio, sauvignon blanc, chardonnay en merlot. De wijnen van Toros zijn zo goed dat ze ieder jaar overspoeld worden met onderscheidingen, in jaar 2016 waren dat er maar liefst zeven.

0 artikelen  


Geen resultaten.

Webshop

-

Bekijk

RESERVEREN

bij LenselinQ


Abonnementen

-

Abonnementen