Sangiovese
Ciliegiolo
Biancame
Colorino
RibollaGialla
Friulano
GrünerVeltliner
Schioppettino
Vermentino
Mencia
Barbera
Rufete
Aglianico
Viognier
Fiano
Malvasia nera

Sangiovese


De naam van de druif komt waarschijnlijk van Sanguis Jovis ofwel bloed van Jupiter
Het is een druivensoort met late rijping, goed bestand tegen droogte en heeft een dunne schil
die vaak zorgt voor licht gekleurde rode wijnen.
Hij is te herkennen aan zijn kruidige geur en smaak van tijm, kersen, amandel en bloemen.
Er werd altijd gedacht dat deze druif uit Toscane kwam, maar in 2004 werd door DNA onderzoek aangetoond
dat de Sangiovese een kruising is tussen de Ciliegiolo en de Calabrese di Montenuovo.
De eerste is een Toscaanse druif die nog redelijk veel staat aangeplant en waarvan er nog wel wijn van te vinden is
maar de tweede is bijna uitgestorven en vind zijn oorsprong in zuid Italie rond de omgeving van Napels.
Slechts een klein aantal soorten wijnranken zijn bekend van deze redelijk obscure druif.

Webshop

-

Bekijk

RESERVEREN

bij LenselinQ


Abonnementen

-

Abonnementen