Authentieke en pure wijnen

LenselinQ wijnimport & wijnwinkel is Rotterdams en onafhankelijk, met een voorkeur voor familie wijnhuizen. Wij voeren wijnen uitsluitend van eigen import uit Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk.

Wijn is en blijft, wat ons betreft, een natuurproduct waarbij iedere oogst specifieke smaak- en geurnuances cadeau geeft. De wijnboeren die wij vertegenwoordigen werken kleinschalig, veelal met authentieke druivensoorten en bedrijven zuivere landbouw. Deze wijnen dragen een eigen en inspirerend verhaal in zich, van de wijnmaker, de druif, de grond etc. Dit verhaal brengen we graag over, het maakt het drinken van een glas wijn echt een andere beleving.

We zijn deze winkel begonnen om mensen kennis te laten maken met pure en zuivere wijnen, wijnen die duurzaam en vanuit de specifieke kenmerken van de druivenrassen worden gemaakt, met een eigen karakter en smaakbeleving. We laten dan ook geen kans onbenut om verhalen over onze wijnboeren, de lokale druivenrassen en het proces van het wijnmaken te vertellen. Bij ons in de winkel dus geen bekende merken of trends, maar pure wijnen van druivenrassen als Ruché en Arneis uit Italië, Mencia en Rufette uit Spanje, Schwartsriesling en Tauberschwarts uit Duisland en Fruhroter veltliner en Rotgipfler uit Oostenrijk en nog heel veel meer.

In 2013 zijn Martijn en Chris begonnen met verkoop van thuiswijnabonnementen vanuit de berging, en via een tijdelijke concept store aan de Aert van Nesstraat doorgegroeid naar de huidige winkel aan de Oppert in Rotterdam. Onze winkel waar de rijke ervaring en grote passie van Martijn Lenselink voor zuivere wijn centraal staat en vorm krijgt door de creatieve concepten van Chris van Steenbergen.

Het hart van onze winkel is onze proeftafel waar iedereen aan kan schuiven, net als wij bij onze wijnboeren aan de keukentafel zitten. De proeftafel is een schakel in het hele verhaal van onze korte keten: van de druif, de boer, de grond etc. het transport, onze winkel, naar jou glas wijn. Wijn is een prachtig natuurproduct dat bedoeld is om van te genieten en samen te delen. Loop dus ook gerust eens binnen met een menu voor een gezellig etentje thuis, we maken er graag een goed passende wijnselectie bij. En is het gezellig druk in de winkel, maak dan gerust even gebruik van onze woonkamer, draai een plaatje of kopieer een recept.

Wij geloven in eerlijke prijzen, dus dat iedereen in een belegde boterham kan verdienen. We bieden onze wijnen tegen scherpe prijzen aan omdat we zelf importeren, maar daarom bij ons geen kortingsacties en zelden aanbiedingen omdat we altijd een goede prijs/kwaliteit verhouding bieden.

1 artikelen  


Webshop

-

Bekijk

RESERVEREN

bij LenselinQ


Abonnementen

-

Abonnementen