Tijdens een fantastische wijnreis door Oostenrijk kwamen we terecht op het domein van Markus Iro in Gols (Neusiedlersee) in de wijnregio Burgenland. Bij het proeven van de wijnen waren we meteen onder de indruk van de kwaliteit en eigenheid. Markus maakt verfijnde wijnen met een eigen signatuur.
Markus, nu 34 jaar jong, is geïnspireerd door Nieuw Zeeland en Duitsland. Hier heeft hij bij gerenommeerde bedrijven gewerkt. Zijn intentie was hier nog een aantal jaren te blijven maar door trieste familie omstandigheden moest hij terug naar Oostenrijk. Met zijn 28 jaar werd hem het familiebedrijf in zijn schoenen geschoven. Vader was overleden en hij erfde samen met zijn zus het familiebedrijf.
Aangezien zijn zusje met andere activiteiten bezig was, is na goed overleg besloten dat hij samen met zijn vrouw Ingrid het bedrijf gingen voortzetten. Zoals hij beaamde was het een zware nalatenschap. Vader Iro had een prijzenkast vol met onderscheidingen, en Markus vond zichzelf nog een “rookie”. Door zijn positiviteit, doorzettingsvermogen en talent heeft hij in korte tijd de lijn van zijn vader voortgezet. Maar door de buitenlandse avonturen gaat het gepaard met enig bravoure.

0 artikelen  


Geen resultaten.