Casa di Baal is wijn domein dat gesitueerd is in de heuvels van Salerno, een kleine 100 kilometer onder Napels. Aan het roer van het bedrijf staan Laura en Francesca, de kleindochters van Annibale, de man die samen met zijn vrouw Anna Maria begin jaren 70 ongeveer 30 hectare grond kocht die vol stond met meer dan 10.000 olijfbomen. En een klein gedeelte werd met wijndruiven aangeplant. Niet om wijn van te maken maar om te verkopen, dit ging per kilo en omdat de lokale druiven zoals Fiano en Aglianico niet genoeg volume gaven om een leuke boterham mee te verdienen, heeft Annibale er voor gekozen om ook Barbera en Merlot aan te planten (deze druiven leverde meer geld op).
Laura en Francesca zagen andere kansen en gebruiken sinds 2006 de 4,5 hecatare wijngaarden om onder hun eigen naam wijn te produceren. Veel van de Merlot en Barbera moest het veld ruimen voor de lokale druivenrassen en er werd meteen voor gekozen om een natuurlijke weg in te slaan en de richtlijnen van de biodynamische wijnbouw te volgen.
het resultaat is verbluffend. De wijnen zijn één met het terroir In elke wijngaard op het domein is er een uniek ecosysteem dat het gezondst is wanneer het milieu gerespecteerd wordt en schadelijke processen zoals overbemesting worden voorkomen. Uiteindelijk versterkt dit alleen de planten en geeft het dus vitaliteit aan de wijn. Volgens de zusjes is het gebruik van inheemse gisten en het idee van spontane gisten, in plaats van geforceerde gisting een andere manier om de "lokale smaken" van de wijn te behouden.

0 artikelen  


Geen resultaten.

Webshop

-

Bekijk

RESERVEREN

bij LenselinQ


Abonnementen

-

Abonnementen